Recepty z rýb

 

V rubrike Receptár nájdete množstvo receptov na prípravu rýb. Od polievok, cez predkrmy až po hlavné chody, rybacie pomazánky či halaszlé. 

Dobrú chuť!
 

Sekaná z ryby

Sekaná z ryby

Ingrediencie: 2-3 ks stredne veľkej bielej ryby, sterilizovaná zelenina (môže byť aj mrazená), strúhanka, 2ks vajcia, 3-4ks strúčiky cesnaku, 4ks nové korenie celé, mleté čierne korenie, bobkový list, soľ, rasca, olej. 
Sumec na grile s kurkumou

Sumec na grile s kurkumou

Suroviny: 1kg sumec, 1 PL kurkuma,  4-6 strúčikov cesnaku, 8-10 PL  olivového oleja, soľ
Pečený kapor na zelenine

Pečený kapor na zelenine

Ingrediencie: 1 kapor, 200g zeleru, 200g mrkvy, 200g petržlenu, 200g cibule, 5 strúčikov cesneku, 100g masla, 2 ks citróny, olej , soľ, čierne korenie
Halaszlé so slaninou

Halaszlé so slaninou

Suroviny: ryby cca 20 ks (najlepšie mix z viacerých druhov: kapor, sumec, karas, mrena, pleskáč, ...), vnútornosti rýb (ikry, mlieč, slezina, pečeň), 6 až 7 l vody, údená slanina 150g, bravčová masť, soľ, 100g mletá červená paprika, 1 PL rasca, pikantná „chili“ alebo „tobasco“ omáčka (podľa chuti), 1 PL hubového korenia, 6 paprík, 6 paradajok, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 5 veľkých cibúľ,  7 strúčikov cesnaku, cca 1kg zemiakov. 
Pečený pstruh s cuketou

Pečený pstruh s cuketou

Ingrediencie: 2 pstruhy, 1 ks stredne veľká cuketa, 150g oravskej slaniny, 4ks mladá cibuľka, 200 g cherry paradajok, 4 ks väčších zemiakov, soľ, citrónová šťava z 1/2 citrónu, 3 strúčiky cesnaku, rybacie korenie, čierne korenie, maslo
Kapor na francúzsky spôsob

Kapor na francúzsky spôsob

Ingrediencie: 1,5 kg kapra, 1 lyžička tymiánu, 1 veľká cibuľa, 10 ks nové korenie,  8 bobkových listov,  1/4 litra octu, hladká múka
Tuniaková pizza

Tuniaková pizza

Suroviny: 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave, 4 ks šalotky, syr, pizza korenie
Korpus: 800g chlebovej múky (400g hladkej + 400g celozrnnej), 650ml vlažnej vody, 30g droždia, 4 PL olivového oleja, 1ČL cukru, 1ČL soli.
Kapor po juhočesky

Kapor po juhočesky

Ingrediencie: 1 kapor, 120 g slaniny, 2-3 cibule, 150 ml bieleho vína, 60 g masla, 2 PL medu, sušená šalvia, sušený zázvor mletý, mletý kmín, soľ
Tuniaková krémová polievka

Tuniaková krémová polievka

Ingrediencie: 200 g tuniaka vo vlastnej šťave, 200 ml šľahačkovej smotany, 100 ml bieleho vína, 900 ml zeleninového vývaru, 300 g paradajkového pretlaku, 3 šalotky, 1 strúčik cesnaku, jarná cibuľka, mleté čierne korenie, soľ, olivový olej.

E-shop

Dnes vám predstavujeme

Ako na feeder v zime - rady Jara Hašša

Ako na feeder v zime - rady Jara Hašša

Majster Slovenska vo feederi, Jaro Haššo prezradil účinnú taktiku lovu rýb v zimnom období. Ak si teda chcete pekne zachytať v zime, zvoliť by ste mali jemnú techniku rybolovu - feeder. A v tomto článku sa dozviete Jarove tipy na zimný feeder.
5 tipov, ako sa obliecť do chladného počasia

5 tipov, ako sa obliecť do chladného počasia

Nielen na rybolov, ale všeobecne na všetky vaše aktivity v jesennej a zimnej prírode, sa musíte obliecť tak, aby ste nepremokli, neochoreli, nezamrzli. My vám ponúkame 5 tipov, ako sa obliecť do jesene a zimy, ak idete na ryby.

Akú podložku pod rybu si vybrať?

Akú podložku pod rybu si vybrať?

Rybárska podložka je povinnou výbavou rybára loviaceho na zákonom stanovených vodách. Ak zdoláte rybu a chcete, aby prežila, najdôležitejšia je manipulácia s ňou na brehu. Iba nepoškodená ryba má po pustení reálne šance prežiť.

© 2021 A-Z Rybár - rybárske potreby • tvorba eshopu cez UNIobchod, webhosting spoločnosti WEBYGROUP

Facebook
Facebook