Recepty z rýb

 

V rubrike Receptár nájdete množstvo receptov na prípravu rýb. Od polievok, cez predkrmy až po hlavné chody, rybacie pomazánky či halaszlé. 

Dobrú chuť!
 

Sekaná z ryby

Sekaná z ryby

Ingrediencie: 2-3 ks stredne veľkej bielej ryby, sterilizovaná zelenina (môže byť aj mrazená), strúhanka, 2ks vajcia, 3-4ks strúčiky cesnaku, 4ks nové korenie celé, mleté čierne korenie, bobkový list, soľ, rasca, olej. 
Sumec na grile s kurkumou

Sumec na grile s kurkumou

Suroviny: 1kg sumec, 1 PL kurkuma,  4-6 strúčikov cesnaku, 8-10 PL  olivového oleja, soľ
Pečený kapor na zelenine

Pečený kapor na zelenine

Ingrediencie: 1 kapor, 200g zeleru, 200g mrkvy, 200g petržlenu, 200g cibule, 5 strúčikov cesneku, 100g masla, 2 ks citróny, olej , soľ, čierne korenie
Halaszlé so slaninou

Halaszlé so slaninou

Suroviny: ryby cca 20 ks (najlepšie mix z viacerých druhov: kapor, sumec, karas, mrena, pleskáč, ...), vnútornosti rýb (ikry, mlieč, slezina, pečeň), 6 až 7 l vody, údená slanina 150g, bravčová masť, soľ, 100g mletá červená paprika, 1 PL rasca, pikantná „chili“ alebo „tobasco“ omáčka (podľa chuti), 1 PL hubového korenia, 6 paprík, 6 paradajok, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 5 veľkých cibúľ,  7 strúčikov cesnaku, cca 1kg zemiakov. 
Pečený pstruh s cuketou

Pečený pstruh s cuketou

Ingrediencie: 2 pstruhy, 1 ks stredne veľká cuketa, 150g oravskej slaniny, 4ks mladá cibuľka, 200 g cherry paradajok, 4 ks väčších zemiakov, soľ, citrónová šťava z 1/2 citrónu, 3 strúčiky cesnaku, rybacie korenie, čierne korenie, maslo
Kapor na francúzsky spôsob

Kapor na francúzsky spôsob

Ingrediencie: 1,5 kg kapra, 1 lyžička tymiánu, 1 veľká cibuľa, 10 ks nové korenie,  8 bobkových listov,  1/4 litra octu, hladká múka
Tuniaková pizza

Tuniaková pizza

Suroviny: 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave, 4 ks šalotky, syr, pizza korenie
Korpus: 800g chlebovej múky (400g hladkej + 400g celozrnnej), 650ml vlažnej vody, 30g droždia, 4 PL olivového oleja, 1ČL cukru, 1ČL soli.
Kapor po juhočesky

Kapor po juhočesky

Ingrediencie: 1 kapor, 120 g slaniny, 2-3 cibule, 150 ml bieleho vína, 60 g masla, 2 PL medu, sušená šalvia, sušený zázvor mletý, mletý kmín, soľ
Tuniaková krémová polievka

Tuniaková krémová polievka

Ingrediencie: 200 g tuniaka vo vlastnej šťave, 200 ml šľahačkovej smotany, 100 ml bieleho vína, 900 ml zeleninového vývaru, 300 g paradajkového pretlaku, 3 šalotky, 1 strúčik cesnaku, jarná cibuľka, mleté čierne korenie, soľ, olivový olej.

E-shop

Dnes vám predstavujeme

5 tipov, ako sa obliecť na jesennú prívlač

5 tipov, ako sa obliecť na jesennú prívlač

Nielen na prívlač, ale všeobecne na všetky vaše aktivity v jesennej a zimnej prírode, sa musíte obliecť tak, aby ste nepremokli, neochoreli, nezamrzli. My vám ponúkame 5 tipov, ako sa obliecť do jesene a zimy, ak idete na ryby.

Akú podložku pod rybu si vybrať?

Akú podložku pod rybu si vybrať?

Rybárska podložka je povinnou výbavou rybára loviaceho na zákonom stanovených vodách. Ak zdoláte rybu a chcete, aby prežila, najdôležitejšia je manipulácia s ňou na brehu. Iba nepoškodená ryba má po pustení reálne šance prežiť.
Aký lodný motor na čln?

Aký lodný motor na čln?

Hľadáte lodný motor na svoj čln? Elektromotory sú výkonné, spoľahlivé a šetrné k prírode.

© 2020 A-Z Rybár - rybárske potreby • tvorba eshopu cez UNIobchod, webhosting spoločnosti WEBYGROUP

Facebook
Facebook