Recepty z rýb

 

V rubrike Receptár nájdete množstvo receptov na prípravu rýb. Od polievok, cez predkrmy až po hlavné chody, rybacie pomazánky či halaszlé. 

Dobrú chuť!
 

Sumec so slaninkou

Sumec so slaninkou

Suroviny: 400g rybacie mäso bez kostí (sumec), 200g slaniny nakrájanej na tenké plátky, 200g tvrdý syr, 200g pochúťková smotana, 20g čerstvá pažítka, 20g čerstvá petržlenová vnať, 4ks vajíčka, 2PL hladkej múky, 2ks cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, čierne korenie, soľ. 
Bleskový recept na chutného pstruha

Bleskový recept na chutného pstruha

Suroviny: 2ks pstruh, slnečnicový olej, 10 dkg maslo, 1-2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, mletá rasca, soľ
Dusený zubáč

Dusený zubáč

Suroviny: 450g filety zo zubáča, 2ks batáty, 350g špenát mrazený, 2ks paprika farebná s hrubou dužinou, 1ks cuketa, 2 strúčiky cesnaku, 2PL kokosové mlieko, 250ml šľahačková smotana, morská soľ, tymián, rybacie korenie, olivový olej 
Rybací boršč

Rybací boršč

Vývar: 300 - 500g ryby, 1,5l vody, bobkový list, 1ks cesnak, 4ks celé nové korenie, 2ks červená repa, 3ks mrkva, 1 stredný zeler, 1ks petržlen, 1 ks cibuľa, 1 zemiak, 1/2 biela kapusta, 3 polievkové lyžice pretlaku, olej. Podľa chuti mleté čierne korenie, soľ, ocot, kyslá smotana.
Losos so zeleninou

Losos so zeleninou

Suroviny: 200g losos,, 5ks zemiakov, MIX zelenina (možno použiť aj mrazenú)

Marináda: 2PL citrónová šťava, 2PL olivový olej, rozmarín, na hrubo mleté korenie 4 farieb, morská soľ

Kaprí slimák

Kaprí slimák

Suroviny: 800g vykostený kapor s kožou, 120g anglickej slaniny, steakové korenie, soľ, olej.
Opekaná sumčia pečeň

Opekaná sumčia pečeň

Suroviny: sumčia pečeň, korenie na ryby (grilovacie korenie), olivový olej, soľ
Pstruh v bylinkovej soli

Pstruh v bylinkovej soli

Suroviny: pstruh, cesnakovo-bylinková soľ, citrón, olivový olej, maslo
Halászlé II

Halászlé II

Suroviny: ryby cca 20 ks (najlepšie mix rýb: kapor, karas, pleskáč, ...), vnútornosti rýb (ikry, mlieč, slezina, pečeň), 3 bobkové listy, 7 ks celé čierne a nové korenie, 1 PL soli, 6 - 7 l vody, 150g údená slanina, bravčová masť, soľ, 100g mletá červená paprika, 1 PL rasca, chilli, 1PL hubového korenia, 6 paprík, 6 paradajok, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler,  5 veľkých cibúľ, 7 strúčikov cesnaku, cca 1kg zemiakov. 
Treska po domácky

Treska po domácky

Suroviny: 1kg bielej ryby ( nosáľ, pleskáč, karas a pod.), 5ks sterilizovaná uhorka, 7 dcl sterilizovaná mrkvu s hráškom, 2ks veľká cibuľa, 5ks vajcia, 1 PL horčice, 1 veľká majonéza, soľ, mleté čierne korenie, uhorková šťava. Nálev: 1 dcl ocot, 1dcl voda, 1 KL soľ.
Pstruh s BBQ korením a bešamelom

Pstruh s BBQ korením a bešamelom

Suroviny:Pstruh, BBQ korenie, olivový olej, maslo. Omáčka: 30g masla, 250ml mlieka, 1PL hladká múka, 3 strúčiky cesnaku, menšia cibuľa, tymián, soľ, čierne mleté korenie
Šťuka v omáčke z lesných húb

Šťuka v omáčke z lesných húb

Suroviny: 3kg šťuky, 3 lyžice bravčovej masti, 60-75g masla, 7dkg prerastenej slaniny, 3 strúčiky cesnaku, soľ, ml. čierne korenie, rasca, kari, vegeta, bazalka

Omáčka: 1 šľahačková smotana, 3 tavené trojuholníčky syra (Lunex), 15dkg nivy, 2 veľké hrste sušených dubákov, 2 strúčiky cesnaku, 0,5l vody,
olej, múka.

Sekaná z ryby

Sekaná z ryby

Ingrediencie: 2-3 ks stredne veľkej bielej ryby, sterilizovaná zelenina (môže byť aj mrazená), strúhanka, 2ks vajcia, 3-4ks strúčiky cesnaku, 4ks nové korenie celé, mleté čierne korenie, bobkový list, soľ, rasca, olej. 
Sumec na grile s kurkumou

Sumec na grile s kurkumou

Suroviny: 1kg sumec, 1 PL kurkuma,  4-6 strúčikov cesnaku, 8-10 PL  olivového oleja, soľ
Pečený kapor na zelenine

Pečený kapor na zelenine

Ingrediencie: 1 kapor, 200g zeleru, 200g mrkvy, 200g petržlenu, 200g cibule, 5 strúčikov cesneku, 100g masla, 2 ks citróny, olej , soľ, čierne korenie

E-shop

Dnes vám predstavujeme

Ako na feeder v zime - rady Jara Hašša

Ako na feeder v zime - rady Jara Hašša

Majster Slovenska vo feederi, Jaro Haššo prezradil účinnú taktiku lovu rýb v zimnom období. Ak si teda chcete pekne zachytať v zime, zvoliť by ste mali jemnú techniku rybolovu - feeder. A v tomto článku sa dozviete Jarove tipy na zimný feeder.
5 tipov, ako sa obliecť do chladného počasia

5 tipov, ako sa obliecť do chladného počasia

Nielen na rybolov, ale všeobecne na všetky vaše aktivity v jesennej a zimnej prírode, sa musíte obliecť tak, aby ste nepremokli, neochoreli, nezamrzli. My vám ponúkame 5 tipov, ako sa obliecť do jesene a zimy, ak idete na ryby.

Akú podložku pod rybu si vybrať?

Akú podložku pod rybu si vybrať?

Rybárska podložka je povinnou výbavou rybára loviaceho na zákonom stanovených vodách. Ak zdoláte rybu a chcete, aby prežila, najdôležitejšia je manipulácia s ňou na brehu. Iba nepoškodená ryba má po pustení reálne šance prežiť.

© 2021 A-Z Rybár - rybárske potreby • tvorba eshopu cez UNIobchod, webhosting spoločnosti WEBYGROUP

Facebook
Facebook